1928 ve 1938'de Cep Telefonu!




Zamanda yolculuk yapanlar gerçek mi?

 

 

Sırayla 1938 ve 1928 yıllarına ait iki ayrı filmden görüntünün yer aldığı aşağıdaki videodaki kişilerle ilgili enteresan bir ayrıntı göze çarpıyor.

Her iki kişi de sanki ellerinde cep telefonuyla konuşuyormuş gibi bir izlenim veriyorlar.

Paylaşıldığı günden beri tartışılan görüntülerde, bunların zamanda yolculuk yapan kişiler olduğu dahi iddia edildi.

***

İlk görüntü, 1938 yılında ABD'de bulunan Dupont Fabrikası'nın önünde çekilmiş. Genç kadının kablosuz bir cihazı kulağına götürerek konuştuğu görülüyor.

Yıllar sonra Youtube'da görüntüleri izleyen bir kullanıcı, buradaki kişinin büyükannesi olduğunu ifade etti ve o sıralarda kablosuz telefon deneyi yapıldığını, cihazın savaş öncesi bir iletişim fabrikası tarafından geliştirilen bir prototip olduğunu iddia etti.

Fakat bu iddiaların fabrika tarafından henüz doğrulanmaması ve bu tarz bir ürünün neden onlarca yıldır dikkat çekmediği de ayrıca sorulması gereken bir soru...

***

İkinci görüntü ise Charlie Chaplin'in oynadığı 1928 yapımı bir film olan "Sirk"ten:

Filmin bir sahnesinde arkadan geçen kadın, kulağında cep telefonuna benzer bir aygıtla konuşuyormuş gibi hareket ediyor. Bu görüntüler de yine zamanda yolculuk yapan kişilerle ilgili bir tartışma başlatmıştı.

Daha sonra bu cihazın o dönemde bir hayli büyük olan işitme cihazlarından biri olabileceği; ya da kadının kameradan utandığı için elini yüzüne götürdüğü gibi çözümlemeler yapılsa da ortada kesin bir gerçek yok.

***

İşte tartılmalı iki ayrı film. Karar sizin!

 

 


Reklam

Yorumlar (4)


Düşüncelerinizi paylaşın



Yorumlarda gözükmez.


İnsanlar Sizi Nasıl Algılıyor?
İnsanlar Sizi Nasıl Algılıyor Testi
Kişilik Testi 2
Kişilik Testi 2 Testi