Çölyak Hastalığı

Sağlık

Çölyak hastalığı (ya da Gluten Entropatisi,İngilizce: 'Celiac Disease'); bağırsaklardaki sindirimi sağlayanvillus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan

Fibrokistik Meme Hastalığı

Sağlık

Fibrokistik Meme DeğişimleriFibrokistik meme değişimlerinin en yaygın nedenleri memede yumuşaklık ve memedeki kitlelerdir.

Şap Hastalığı

Sağlık

Şap Hastalığı sığır, koyun, keçi, domuz, geyik gibi çift tırnaklı hayvanların çok bulaşıcı bir hastalığı.

Hirschsprung Hastalığı

Sağlık

Hirschsprung hastalığı (doğuştan kalın barsak genişlemesi olarak da adlandırılır) yavaş yavaş anormal büyüklükte ya da genişlemiş kalın barsak oluşmasına neden olur.

Polikistik Over Hastalığı

Sağlık

Normal yumurtalık fonksiyonlarıPolikistik over hastalığının nasıl oluştuğunu anlayabilmek için, yumurtalık fonksiyonlarının bilinmesi gerekir.

Osteoartrit (Dejeneratif Eklem Hastalığı)

Sağlık

Osteoartrit eklem kıkırdağının ve bunun altındaki kemiğin bozulmasıyla gelişen müzmin bir hastalıktır.

Porfiriya Hastalığı

Sağlık

Derinin güneş gören yerlerinde ortaya çıkan sıvı dolu büyük keseciklerle ve organizmadaki çeşitli porfirin türevlerinin fazlalaşmalarıyla nitelenen bir hastalıktır.

Toksoplazma Hastalığı

Sağlık

Beyin omurilik iltihabı, toksoplazma hastalığı doğuştan biçiminin)Erişkinlerde hastalığın evrimi yalındır; çoğunlukla farkına varılmaz da grip sanılır; bu sonuncu duruma özellikle genç erişkinlerde (yüzde 85 oranında) rastlanır.

Wilson Hastalığı

Sağlık

Bedendeki bakır metabolizmasında bir bozukluğa bağlı olarak gelişen, kalıtımsal bir hastalıktır.

Charcot Hastalığı

Sağlık

1865′te Charcot tarafından tanımlanan bu yozlaştırıcı hastalık, aşağıdaki hareket yollarını iki yanlı olarak etkiler:— alın lobu kabuğundan başlayıp soğan ilikten geçerek omurilik yan kordonlarına giden piramit yol (I.

Etiket Bulutu