Nazar Değmesi Nasıl Oluyor?


Genel Kültür


Bizde "nazar değmesi" adı verilen inanç, diğer lisanlarda "şeytan göz" veya "şeytan bakışı" olarak adlandırılır. Bebeğine yeni elbiseler giydiren bir anne, çarşıya gidip alışveriş yapar. Bu arada bir başka kadın gelir ve bebeği sever. Eve gittiklerinde bebek ishal olur. İşte anneye göre bebeğine o kadının nazarı değmiştir. Dikkat ederseniz burada bebeği seven kadının art niyeti yoktur. Zaten nazarı değen kişinin genellikle kötülüğü değil, kıskançlığı ve çekemezliğidir söz konusu olan.


Yorumlar (3)

  • RAHİM AYGÜN (Ziyaretçi)

    13/09/2012 - 23:48:46

    inanmayan arkadaşlar bir fizik öğretmeni veya fizik mühendisine veya kimyacıya sorabilir ...


  • RAHİM AYGÜN (Ziyaretçi)

    13/09/2012 - 23:46:00

    nazar değmesi gerçektir ve bilimsel olarak kanıtlanmıştır şöyle ki;insanda bir enerji bir elektrik olduğu söz konusudur ve ispatlanmıştır bunun üzerine dışarıdaki etkisi nedir gözlerden kızılötesi gibi bir ışın şeklinde karşıya kötü enerjinin geçmesidir insan ağaç eşya su vb. akabinde bu ışınlar sadece kurşun adlı metal elementten geçemezler bu üzdendir ki eski insanlar kurşun dökmek olarak tabir ettiği bir tedavi yöntemi kullanır bilginize...


  • ahmet ertekin (Ziyaretçi)

    20/04/2010 - 00:47:42

    Nazar değmesi batıl bir inanç değildir. "Ama günümüzde hala Çin, Kore, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Amerika yerlilerinde, Afrika'da sahranın güneyinde -böyle bir batıl inanç yoktur.-"


Etiket Bulutu