Gizemli Rehber Taşı


İlginç


Üzerinde Svahilice dahil 8 dilde ilginç yazılar bulunan dev “Rehbertaşı”  herkesi şaşırtıyor.

ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan “Rehbertaşı” henüz 29 yıllık bir geçmişe sahip ama esrarını koruyor. Görenleri şaşırtan taşı kimin yaptırdığı tam olarak bilinmiyor. Ama “Mahşer gününden sonra hayatta kalabilecek insanlara, yeniden bir medeniyet kurmaları için bir rehber niteliğinde” olması amacıyla yaptırıldığı biliniyor.

Üzerinde, Svahili dili dahil 8 dilde sayısız ilginç yazılar mevcut. Tarihten, genetiğe, sosyal bilimden fiziğe kadar pek çok bilgi var.

Her biri 20 ton ağırlığında, 5 metre yüksekliğinde beş ayağı, bir de 12 tonluk bir tepe taşı olan devasa anıtın her türlü doğal felakete meydan okuyacak nitelikte yapılması istenmiş. 1980′de dikilen anıtın hikayesi ise Temmuz 1979′un bir cuma akşamında başlamış.

Kendisini Robert C. Christian olarak tanıtan, şık giyimli, orta yaşlı, gir saçlı, ince ve uzun boylu bir kişi, ABD’nin ve hatta dünyanın en iyi granit taşının işlendiği Georgia eyaletindeki Elbert kentindeki Elberton Granite Finishing adlı şirkete gidip “Ben küçük bir grup Amerikalı’nın adına burada, hem saat, hem takvim, hem rehber olacak bir granit anıt siparişi vermek istiyorum” dedi.


(Hürriyet)

Yorumlar (2)

  • SELÇUK JUDE SAM (Ziyaretçi)

    10/03/2011 - 17:40:21

    Bunu öğrenmek isteyenler: Reklam yapıyor ya! sesinizi duyuyorum ama hiiiç umurumda değil, kendiniz bilirsiniz ama yine de size söylüyorum:SON NOKTA KRALLIĞI isimli romana bakın.


  • Selçuk JUDE SAM (Ziyaretçi)

    10/03/2011 - 17:38:16

    THE isimli tarihin en muazzam organizasyonu da 1979 yılına rsmen kurulmuştu. Ve bu taşların İngilizce yazan bölümünde RULE... ile başlayan yerdeki sütunda FATIH şekilinde FAITH(inanç) yazıyor... ve bu çok azların anlayabileceği gizem. İlk madde de şu, dünya nüfusnu 500 milyonun altında tut. Şimdi kaç: 8 milyar. Yani 500 milyonun 16 katı. bakın şuna da dikkat! "500 milyonun altında" bu belki de 100 milyon sadece nereden biliyoruz ki...


Etiket Bulutu