Dünyayı Değiştiren 10 Teknoloji
Teknoloji
1. Apple iPhone
Cesur tasarımı ve dokunmatik dev ekranıyla son derece radikal bir tasarımla ortaya çıkan Apple iPhone, bu özellikleriyle hem cep telefonu kavramını kökten değiştirdi, hem dünyanın her tarafında bir fenomen olarak kabul edildi, hem de mağazalarının önlerinde uzun kuyruklar oluşturulan dev hayran kitlesiyle birçok ilke imza attı.
2. Amazon.com
İnternet alışverişi denince akla gelen dev kuruluş. İlk kurulduğunda kendisi hakkında "Fazla uzun ömürlü olmayacak, kısa sürede yok olacaktır" düşüncelerini boşa çıkartan fevkalade başarılı bir internet mağazası.
3. Nintendo Wii
Sony ve Microsoft'un geliştirmiş olduğu oyun konsollarının üstün grafik / ses teknolojilerine karşılık, hareket sensörlü kumandaları ile fiziksel aktivite gerektiren eğlenceli oyunlarıla sert bir yanıt veren ünlü oyun firması Nintendo'nun eşsiz buluşu.
4. Netflix
Film kiralamak veya satın almayı birkaç tık ile son derece kolaylaştıran bir teknoloji.
5. Email
Email ya da elektronik posta, diğer tüm haberleşme kanallarının önüne geçerek hayatımızda vazgeçilmez bir noktaya yerleşti. Günümüzde bu teknolojiyi kullanmayan neredeyse yok gibi.
6. Twitter
Düşünceleri paylaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Elbette ki bir sürü insanı da takip etmek...
7. Facebook
Sosyal yaşama hareket getiren, eski arkadaşları yeniden bulmaya yarayan, bilgisayar ve akıllı telefon kullanıcılarının olmazsa olmazı Facebook, fotoğraf, video paylaşmak, düşüncelerini aktarmak, arkadaşlarıyla iletişimde kalmak için geliştirilmiş rakipsiz bir teknoloji.
8. Google
Önceleri bir internet arama motoru olarak hayatımıza giren Google. Belki de en atılımcı ve özgürlükçü teknoloji firması. Hayatımıza kazandırdığı teknolojik yeniliklerle teknoloji meraklılarının vazgeçilmezi.
9. YouTube
Dünyanın en büyük video içeriğine sahip olan site, video paylaşımının seyrini değiştirdi. Son zamanlarda yüklenen videoları saniye bazında yayına almasıyla önem kazanıyor.
10. Craigslist
Dünyaca ünlü ilan sitesi olan Craiglist, tüm çevrimiçi alışverişin atası olarak kabul ediliyor.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.