Mutlu Bir Yaşam İçin Tavsiyeler


Yaşam


1 – Pazar günü ´cep´i kapatın :

Tatil gününüzün süpriz gelişmeler ve sinirinizi bozacak haberlerle zehir olmasını önleyecek tek yöntem bu.

 



2 – İşi ve evi ayırın :

İşinizin tüm hayatınızı kaplamasına izin vermeyin. Gergin iş toplantılarının olduğu günlerde sevgilinize randevu vermeye de dikkat edin.


3 – ´Hayır´ demeyi öğrenin :

Omuzlarınıza taşıyabileceğinizden fazla yük almayın. Yarım yamalak ” evet ” yerine, nedeni açıklanmış bir ” hayır ” size saygı duyulmasını sağlayacaktır.


4 – Konuşmayın, yapın :

Bir proje üzerinde uzun süre konuşup tartışırsanız, büyüsü bozulur. Aldığınız olumsuz yorumlarsa, şevkinizi kırar. Bunun yerine konuyu kafanızda planlayın ve zamanı geldiğinde harekete geçin.


5 – Bencil olmayın :

Önemli detayları atlamamak için günlük işler için liste yapmak, yerinde bir hareket. Ancak bu listeye, sevdikleriniz için de yapacaklarınızı da ekleyin. Onlara süprizler hazırlayın.


6 – Kahramanlığı unutun :

Boşuna superman rolü oynamayın; zorlukların üstesinden tek başınıza gelemezsiniz. Eğer kahramanlığa devam ederseniz, akşam kendizi yorgunluktan yatağa yığılmış olarak bulabilirsiniz.


7 – Detayların sihrini kullanın :

Yemek , temizlik, alışveriş… Hepsi sıkıcı işler. Ama detaylar moralinizi yüksek tutar. Bu yüzden evinizi deniz  kabukları gibi cezbedici aksesuarlarla süsleyin. Yemeklere çeşitli baharatlar ekleyin. Göreceksiniz moraliniz düzelecek.


8 – Formunuzu koruyun :

Fiziğinizin düzgün olması, özgüveninizi artırır. Kilolardan kurtulun. Ailenizle spor yapın. Böylece çocuklarınız erkenden uyur, eşinize de zaman ayırabilirsiniz.


9 – Öncelikleri belirleyin :

Bırakın faturalarınızı bankanız otomatik ödeme hizmeti ile üstlensin. Geriye kalan işlemlerinizi de internetten yapın. Hayat çok kısa, vaktinizi harcamayın.


10 – Fantezilere yer verin :

Sık sık mola verin. Beş dakika uzanmak yada gözlerinizi kapatıp dinlenmek, psikolojinizi güçlendirir. Ayrıca deniz kıyısında güneşlenmek gibi hoş hayaller, gevşemenizi sağlayacaktır.


Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış.

Etiket Bulutu