En Garip Hastalıklar
Dünya üzerinde çeşit çeşit insan olduğu gibi çeşit çeşit de hastalık mevcut. Birazdan okuyacağınız hastalıklar belki de bugüne kadar hiç duymadığınız rahatsızlıklar. Hepsi de gerçek! İşte o inanması güç sağlık sorunları...
Kurt adam sendromu
İki yaşındaki Abys DeJesus'un yüzünde uzun tüyler çıktı. Doktorlar küçük çocuğun kurt adam sendromu olarak bilinen hastalığa yakalandığını belirttiler. Hastalığın en belirgin özelliği yakalanan kişinin kurt görünümüne bürünmesi olarak gösteriliyor. Tüm yüzü kıllarla kaplanıyor.
Mavi cilt sendromu
Kentucky'nin dağlık bölgelerinde 1960'larda mavi derili bir ailenin yaşadığı keşfedildi. Birçoğu 80 yaşına kadar yaşayan bu grubun mavi tenleri dışında hiçbir sağlık sorunu bulunmuyor. Mavi derili olma özelliği diğer jenerasyonlara aktarılan bu ailenin bazı fertlerinde mor ve çivit rengi de görülüyor.
Vampir hastalığı
Bu hastalar gün ışığına aşırı duyarlı oldukları için, güneş ışığına en küçük bir maruz kalma bile vücutlarında ciddi şekil bozukluklarına yol açabiliyor. Bu bozukluklar arasında yüz derisinde çatlamalar, burnun ya da parmakların düşmesi, dudakların aşırı gerginleşmesi ve diş etlerinin çekilmesi sonucu dişlerin aşırı sivri görünmesi gibi durumlar var.
Sıçrayan Fransız sendromu
Hastalığın kökeninin nörolojik mi yoksa psikolojik mi olduğu bilinmiyor. Bu rahatsızlığa yakalanan kişiler herşeye aşırı tepki veriyor. Bir çeşit refleks sorunu olarak görülen bu hastalıkta kişiler ani uyaranlara karşı aşırı ve beklenmeyen bir tepki gösteriyor. Rahatsızlık duygu ve zekayı etkilemez. Kalıtsaldır ve yaşam boyu sürer.
Fil hastalığı
Tropikal ülkelerde görülen bir asalak hastalığıdır. Hastalığın nedeni ise solucanlardır. Solucan, çoğalmak için yumurta bırakır. Bunlar larvalara dönüşür. Larvalar, sivrisineklerle taşınır ve sineğin soktuğu insanlara geçer. Daha sonra lenf sistemine yönelirler ve orada gelişip erişkin solucanlar haline gelirler.
Erişkinler bir yıl kadar süren bir dönemden sonra kana da karışabilirler. Ancak asıl hasar bıraktıkları yer lenf yollarıdır. Solucanlar genellikle lenf damarlarını tıkayıp iltihaba yol açarlar. Sonuç olarak da, genellikle bacakların alt kesiminde ve üreme organları çevresinde ağrılı şişlikler ortaya çıkar.
Yürüyen ceset sendromu
Bu hastalığa yakalanan insanlar genellikle öldüklerini düşünüyorlar. Vücutlarından bir parçanın kaybolduğunu veya ruhlarını kaybettiklerini zannediyorlar. Kotard sendromu olarak da bilinen bu rahatsızlığa şizofren hastalarında daha çok rastlanıyor.
Progeria hastalığı
Halk arasında erken yaşlanma hastalığı olarak da bilinir.
Genetik olan bu hastalıkla doğan çocuk, yaklaşık olarak 12-13 yaşlarında yaşamını yitirir. Yani çocuk 10 yaşında, 70 yaşındaki bir insan görünümündedir. Hastalık beraberinde boy kısalığı, ince kemikler ve çeşitli kalp rahatsızlıklarını da beraberinde getirmektedir.