Antik ve Ortaçağ'dan 6 İlginç Yapı
Dünya'nın farklı ülkelerinden Antik ve Ortaçağ'a ait 6 ilginç yapı
Giza Piramitleri / MISIR
Mısır'da bulunan 100'den fazla piramit içinde en bilinenleri şüphesiz Giza Piramitleri'dir. Bunların içinde en büyüğü olan Keops, Dünya'nın 7 harikasından biri olarak kabul edilmiştir.
Piramidin M.Ö. 2500'lü yıllarda Mısır firavunu Khufu adına inşa edildiği düşünülmektedir.
Çin Seddi
Çin'in kuzeybatısı boyunca, savunma amaçlı yapılan Çin Seddi, UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunuyor. En son 2007 yılında, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.
M.Ö. 7. yüzyılda ilk duvarların yapımına başlanıyor. Daha sonra M.Ö 221 yılında daha önceki krallıkların yaptıkları duvarlar birleştirilerek uzatılıyor. Sed, M.S. 17. yüzyıla kadar uzatılmaya ve onarılmaya devam ediyor.
Chand Baori / HİNDİSTAN
Dünya'nın bilinen en ünlü basamaklı kuyusu olan Chand Baori, 9. yüzyılda inşa edilmiş. Yaklaşık 30 metre derinliğindeki bu ilginç mimari aşağıya doğru inen 3500 dar basamaktan oluşuyor.
Sacsayhuaman / PERU
İnka İmparatorluğu'nun ilk başkenti olarak bilinen Cusco şehrinde 3701 metrelik rakımda inşa edilen ve dev taşlardan oluşan yapı, bir nevi hisarı andırıyor. İnka dilinde "Kanaatkar Şahin" anlamına gelen bu taş kompleks Dünya Mirasları listesinde yer alıyor.
Lalibela / ETİYOPYA
Etiyopya'nın en kutsal şehirlerinden biri olan Lalibela, denizden 2500 metre yükseklikte kırmızı kayalıklara tek parça halinde oyulan 11 kilise'ye ev sahipliği yapıyor.
12-13. yüzyıllarda inşa edildiği düşünülen kiliselerin mimarisinde, Kudüs'ten esinlenilmiş. Şehir, ülkede yaşayan Ortodoks Hristiyanlar için bir hac merkezi olarak kabul ediliyor.
Angkor Wat / KAMBOÇYA
12. yüzyılda inşa edilen ve dünyanın en büyük dini yapısı olarak kabul edilen tapınak, Hindu dininin en büyük tanrılarından biri olan Vişnu'ya adanmıştır. Daha sonraki yıllarda ise Budist kullanımı için değiştirilmiştir.
Ormanın ortasında yer alan bu dev yapı, mimarisi ve işçiliğiyle dikkat çekiyor.